Samen sterk voor iedereen

Nu is het moment om te samen sterk te zijn en naar elkaar om te kijken. Veel mensen willen hun steentje bijdragen en daar zijn we ze dankbaar voor.

We werken deze pagina dagelijks bij.

Glimlachkaartjes

Je wilt een ouder iemand een hart onder de riem steken, maar weet niet hoe? Gelukkig, zijn er glimlachkaartjes! Deze organisatie zorgt ervoor dat jouw kaartje terecht komt bij iemand die het kan gebruiken én waar je wellicht een leuke band mee op kunt bouwen! Er zijn allerlei voorbeeldkaartjes, of voorbeeldbrieven om je te helpen wat je zou kunnen opschrijven. Kost niets! Alleen een beetje tijd en je maakt er iemand écht heel blij mee.

Raamtekening maken

Ook leuk samen met de kinderen!

Je maakt contact, via het raam, met mensen die wonen in een instelling en door de Lockdown niet naar buiten mogen, kunnen of durven. Je krijgt een set krijt/raamstiften van Present en samen maak je een tekening, of doe je bijvoorbeeld Pictionary, boter kaas eieren of schrijf je een mooie boodschap op het raam. Het is een veilig project met een bijzondere ontmoeting. Je bent hoogstens een uur à anderhalf uur bezig.

Meld je online aan, en kies zelf een dag en tijdstip dat het jou en je familie schikt.

Valentijnskaarten actie

Ook leuk samen met de kinderen!

De kaarten komen terecht bij stadsgenoten die wonen in een woongroep of instelling. Bijvoorbeeld jongens en meisjes met een geestelijke of lichamelijke beperking, ouderen in verzorgingshuizen, maar zeker ook de dak- en thuislozen, diverse gezinnen die begeleid wonen in woongroepen van bijvoorbeeld Ambiq. En liefst ook  alle vluchtelingen woonachtig in het AZC.

De adressen om de kaarten in te leveren vind je op de website via onderstaande link. Ook vind je daar ideeën wat je op je kaart kan zetten!

Almelo voor elkaar

Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt.

Kom Erbij Almelo

KomErbij heeft als doel eenzaamheid tegen te gaan en komt met initiatieven om, op een creatieve manier, mensen met elkaar in contact te brengen.

Heracles digitale kaart

In deze tijd kan iedereen wel wat aandacht en steun gebruiken. Aan wie wil jij laten weten dat jij aan diegene denkt? Stuur wie jou lief is hieronder een digitale ansichtkaart met daarop jouw persoonlijke boodschap. Zorg voor elkaar. Denk aan elkaar.