Samen sterk voor iedereen

Nu is het moment om te samen sterk te zijn en naar elkaar om te kijken. Veel mensen willen hun steentje bijdragen en daar zijn we ze dankbaar voor.

We werken deze pagina dagelijks bij.

Doneer een fruitpakket!

Met deze actie steunen we mensen uit Almelo die eenzaam en/of ziek zijn. Of zij die armoede kennen. Steek ze een hart onder de riem met een fruitpakket en een bemoedigingskaart. Het fruitpakket wordt bezorgd bij mensen op privéadressen waar hulpverlening niet altijd zichtbaar is, maar wel zorgen zijn. Kwetsbare mensen die thuis zitten wegens ziekte, armoede en eenzaamheid kennen. Tijdens deze coronacrisis wellicht des te meer! Je kunt een vrije gift doneren of een compleet fruitpakket voor tien euro.

BeZorgdeliefde.nu

Regel ook meteen een maaltijd voor een hardwerkende zorger in een Twents ziekenhuis. Doneren kan via een tikkie. De binnengekomen gelden worden omgezet in dinerbonnen en afgeleverd bij de ziekenhuizen. Klappen voor de zorg was al een succes, laten we nog een stap verder gaan. Liefde gaat tenslotte door de maag!

De stichting werkt samen met thuisbezorgd.nl

Leger des Heils

Iedere dag tussen 10.00u en 15.00u telefonisch bereikbaar voor hulp- en ondersteuningsvragen. Dat mag een luisterend oor zijn, maar ook een praktische vraag als bijvoorbeeld het regelen van een boodschap.

Almelo voor elkaar

Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt.

Kom Erbij Almelo

KomErbij heeft als doel eenzaamheid tegen te gaan en komt met initiatieven om, op een creatieve manier, mensen met elkaar in contact te brengen.

Anna Geerdink- Twentse gedichten voorgelezen

Anne Geerdink schrijft Twentse gedichten. Op You Tube zijn de voorgelezen gedichten te zien en te horen.

Youtube kanaal van Anna Geerdink

Photochallenge

Elke 2 dagen biedt Joost van Baars, professioneel fotograaf, in zijn Instagram stories opdrachten met tips en trucs om zelf mee aan de slag te gaan.

Heracles digitale kaart

In deze tijd kan iedereen wel wat aandacht en steun gebruiken. Aan wie wil jij laten weten dat jij aan diegene denkt? Stuur wie jou lief is hieronder een digitale ansichtkaart met daarop jouw persoonlijke boodschap. Zorg voor elkaar. Denk aan elkaar.

Bezorg de Zorg

Hét platform waar je tijdens de coronacrisis als zorgverlener of oudere boodschappen kunt laten doen. Onze community van duizenden vrijwilligers komt de boodschappen graag brengen!

Stichting Zinderen

Kleurplaat actie “Met afstand dichterbij dan ooit”. Om de mensen in vitale beroepen te bedanken én om kwetsbare mensen met kinderen te verbinden, kun je bij de Plus Supermarkt een kleurplaat halen. Lever deze mooi ingekleurd ook weer bij de Plus in, en dan zorgt de stichting ervoor dat de kleurplaat bij de zorginstellingen en kwetsbare mensen in Almelo terecht komt. De kleurplaat is ontworpen door Randy van Lingen.

App: Therapie in Twente

Geen zin om op social media te moeten zoeken? Op deze plek kun je een zorgapp downloaden en een overzicht krijgen van de Twentse zorgverleners, die gewoon open zijn. Je vindt er lokale huisartsen, diëtistes, fysiotherapeuten, tandartsen, logopedisten, coaches en andere mooie praktijken in Twente.

Glimlachkaartjes

Je wilt een ouder iemand een hart onder de riem steken, maar weet niet hoe? Gelukkig, zijn er glimlachkaartjes! Deze organisatie zorgt ervoor dat jouw kaartje terecht komt bij iemand die het kan gebruiken én waar je wellicht een leuke band mee op kunt bouwen! Er zijn allerlei voorbeeldkaartjes, of voorbeeldbrieven om je te helpen wat je zou kunnen opschrijven. Kost niets! Alleen een beetje tijd en je maakt er iemand écht heel blij mee.