Samen sterk voor de kinderen

En nu zijn ze opeens elke dag thuis. Om je wat inspiratie te geven, kun je de initiatieven op deze pagina bekijken. Zodat het behang op de muur blijft.

We werken deze pagina dagelijks bij.

#Berenjacht

Op heel veel plekken in de stad hebben mensen een knuffeldier in de vensterbank gezet, als leuke zoektocht in de wijk. Als je even naar buiten wilt kun je dus knuffels zoeken en tellen! Hou hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht!

Atelier Kijk & Doe

Knutselpakketten te koop voor kinderen vanaf 2 jaar. De knutselshop zal steeds aangevuld worden met leuke knutselpakketten. Houd Facebook in de gaten!

Op afspraak.

Veilig sporten KIDS

Sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar op de verschillende sportvelden in Almelo, Bornerbroek-Aadorp. Inschrijven moet vooraf en er zijn verschillende regels om de veiligheid te waarborgen. Op de website vul je onder het kopje “activiteiten” Almelo in bij de zoekbalk. Daar krijg je een overzichtje van de activiteiten. Op de Facebookpagina van Sportbedrijf Almelo is ook het informatie te vinden!

Tussen 15.00u en 16.00u

Make-it@home kits

Met Make-It@Home kits kunnen kinderen die thuis zitten, op een leerzame en speelse manier doorleren met materialen die in huis aanwezig zijn. De kits Kunstige Robot, Robot-hand, Zonnecellen en Elektronische wenskaart worden gewoon thuis bezorgd. Veel DIY plezier!

Online cursus tuinvogel kijken

In deze gratis online tuinvogelcursus voor beginners leert je in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Je krijgt tips en weetjes, en elke les wordt afgesloten met een korte quiz.

Code-it@home kits

Code-It@Home zijn programmeer workshops – voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar – waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen.

Heracles Doeboekje

Vanwege de gevolgen van het coronavirus is het verstandiger om thuis te blijven en sociaal contact te vermijden. Bultje verveelt zich af en toe in zijn konijnenhol op de Beerze Bulten. Hij kan zich voorstellen dat jij dat ook doet. Daarom heeft Bultje samen met Heracles Almelo het Heracles Doeboekje gemaakt. Wat leuk dat jij het Heracles Doeboekje wil downloaden!

Speelgoedbank

Bij de Speelgoedbank hebben we veel puzzels en bordspellen. Wij stellen ze beschikbaar aan mensen om het thuiszitten wat makkelijker door te komen. We zijn momenteel alleen op afspraak open, maar we kunnen ook regelen dat puzzels en/of spelletjes bij de voordeur worden afgeleverd.

Op afspraak.

Challenge: De rode draad

We weten allemaal dat liefde het allerbelangrijkst is. Maar wat is dan die liefde? Laat het ons zien! 🥰 Gebruik de rode draad op de tekening om dit uit te beelden en stuur hem naar ons op. Wie weet hangt jouw kunstwerk straks wel bij ons op locatie! Meer info en templates via de link hieronder.